2007-08-30

Mr. Suitcase - Where I belong

Vad skulle världen varit utan Billy Rimgard i Mont Ventoux, Billy Rimgard under hans forna besök på thecricket.nu, som författare av en av de få bloggarna jag fortfarande läser "Beneath a Steel Sky" och kanske mest av allt som hans alter ego Mr. Suitcase? Det känns ibland som att vi nästan startade L'amour à trois för att kunna skriva om hans projekt och min kärlek för mjukistechno på popmanér blev dels allvar med Eurosport i en underjordisk Icabutik vid Hornstull men framför allt med "La Menteuse" en eftermiddag i Johan Sundbergs powerbookhögtalare.

Den 9e september 2006 stod vi beredda på centralstationen i Malmö för att möta Billy och Sanna Fischer med rosor och några RCA-kontakter. Rosorna var för kärleken och kontakterna nog mer för att de efterfrågats inför kvällens engagemang på Retro. Den sista sensommarnatten var ljummen och Johan från Nicolas Makelberge överraskade med att besöka källaren. Konserten med Mr. Suitcase var som att färdas åter till Motala Folkets Park 1996 när min pappa följde med för att se Kent eftersom han förstod att månader av intensivt lyssnade i mitt pojkrum måste betyda någonting. Hade han fortfarande förstått mig och följt med hade dessutom hans revben inte behövts brytas eftersom klubbesökare i Malmö idag är mer tålmodiga och mjuka än östgötaslättens högstadieligister i mitten av nittiotalet.

Imorgon flyttar euforin från den bortglömda salen i Folkets Park åter söderut till Malmö. Det är 1996, 2006 och 2007, samtid och framtid, ångestpopen är utbytt och det är kanske sommarens sista afton eller i alla fall sensommarens och kanske världens sista I LOVE! L'amour pour toi. Innan jag somnar i natt ska jag önska att vi möts där.

Douglas aka Kopia har remixat Mr. Suitcase på ett underbart vis och det skriver han om på Eenmateriaal. Maila ett gulnat fotografi, en sångönskning, ett recept eller nothäfte till oss på lamouratrois@gmail.com så kan du få en gästlisteplats. Annars möts vi ändå på Jeriko kl 23-03 och det är gratis innan 00.

2007-08-29

Mareva Galanter avec Jacno - Ne dis rien

2007-08-18

Mathieu Bouthier vs Muttonheads - Make your own kind of music

Helt fantastisk.

2007-08-17

Lio - Amoreux Solitaires

Ikväll kommer Teki på besök till vår sommarafton på C/O Bar på Jeriko. Passande nog har jag blivit sjuk inför detta event och kommer därför spela slowmovers tidigt iförd mitella, fastspänd i en ståsäng eller så kommer jag äta smärtstillande innan. Det kommer givetvis inte ens märkas eftersom pastellelectropopen kommer överskugga alla bekymmer och när den tystnar sitter vi redan i taxi, med de förföriska trumpetstötarna från "Amoreux Solitaires" ljudande ut genom vindrutorna, på väg mot djuphavsbadet och soluppgången.

Vill du vinna gästlisteplatser till ikväll så tycker jag du ska maila namnet på den längsta bok du någonsin läst, störst opus vinner, till lamouratrois@gmail.com så ses vi senare i fläktens vindar.

2007-08-14

Teki Latex - Petite fille qui ne veut pas grandir (duo avec Katerine)

Jag läste som sagt "Sugar" eller "Crimson Petal and The White" som den heter hos mer poetiska läsare i fjärran länder. Den var övertyngd med atmosfär från det sena 1800-talets London och ett persongalleri rikt på kuskar, idioter och prostituerade (ofta i någon slags blandning) men tyvärr relativt lättviktig i handlingen och inte alls den skröna jag blivit lovad. Fördelen var att detta tog mig ännu närmare Teki Latex eftersom varje tillgodogjort kapitel krävde en dos lyckligt lättflyktig pop målad med de mest intensiva av pastellfärger. Detta hade kanske aldrig hänt om jag hittat "Brideshead Revisited" av Evelyn Waugh, som i romanform är lika briljant som seriefieringen, tidigare än vad jag gjorde samtidigt som resan blivit långt mer behaglig. Michel Faber är portad på fredag och vi kommer därför undvika att uttråkas av en ändlös berättelse utan uppenbar poäng men Frankrikes främste sockerbagare Teki Latex kommer på besök och kvällen ska givetvis kläs i pastell till hans ära.

(I love! L'amour pour toi är på C/O Jeriko på fredag kl 23-03 och kom tidigt vänner för det blir sommarens främsta natt)