2005-12-20

The Very Best of Italo Disco: 01 Sensitive - Driving

L'amour à trois har härmed glädjen att presentera följetongen"The Very Best of Italo Disco"; tidigare bara tillgänglig via limiterad cd. Skivbolagschefen för "I Love Hits", Jochen, behöver egentligen ingen närmare presentation, hans egen blogg presenterar honom bäst. Men nämnas kan ju att han och Per Hagman räknas till Sveriges bästa italo-konsulter (om vem av dem som egentligen kan mest tvistar de lärde). Vi kör hitsen i ordning, från ett till femton, med ackompanjerande text av Jochen. Först ut är Sensitive med "Driving":

Sist jag kollade på ebay gick "Driving"-tolvan för över 400 dollar. Dess mytiska status närmar sig kanske Black Devil-nivå. Sensitive vet jag egentligen inte mycket om. "Driving" släpptes tidigt 80-tal och fick ett visst rykte, som sedan har vuxit genom åren. Italon från början av 80-talet hade ännu inte kommersialiserats och omfamnats bortom underjorden. Jag tror att en skiljelinje before and after går ungefär 1984. Så de riktigt insnöade skallarna ger nog "Driving" sitt bifall. Det är en fantastisk låt. På drygt sju minuter får vi oss till livs en obarmhärtigt hård dansgolvsvältare som flörtar både med disco och syntpop, och över alltihop en melodi som låtskrivarna bakom Samantha Fox "Touch Me" måste lyssnat extra noga på.

3 Comments:

At 20/12/05 15:29, Anonymous Anonym said...

Hmm, skillnaden med denna best of italo disco jämfört med den uppsjö av andra som finns är väl att den här saknar de två allra bästa Italo låtarna, Around My Dream med Silver Pozzoli och Moving Your Hips med Squash Gang?

 
At 20/12/05 16:10, Blogger Joakim S. said...

Skillnaden är framförallt att den heter The Very Best of Italo Disco, och fungerar som en utmärkt introduktion. Den belastas inte av det skräp som trots allt brukar dominera samlingarna. Guldkornen således. Men visst, de låtarna du nämner är ju jättebra och de lär dyka upp på vol. 2 eller 3...

 
At 11/4/06 23:01, Anonymous Baby Boy said...

Oh fy fan va bra den är! Sensitive. Vilken pärla. Kan någon lista ut texten till den? Den italienska brytningen i den låten förhöjer låten många snäpp. Ståfräs!

 

Skicka en kommentar

<< Home