2006-12-20

Air France - Never Content

För ett par veckor sedan läste jag intresserat om forskarna på Alnarp som specialiserat sig på hjortron och sade sig ha sjukt bra idéer för hur man kan använda bären i framtiden. Ungefär samtidigt såg jag en förläggare som på Sydnytt talade sig varm om ett manus för en bok om enbart humlor. Det vackraste han läst på senare tid. Jag greps av önskan att finna samma fascination och försökte hitta områden jag kunde applicera den på. Jag funderade på att bli duktig på vin, segel eller kanske komediserier på 24 minuter men hur mycket jag än tycker om allt det är jag ändå hopplöst efter de unga hjortronforskarna eller de grånande humlespecialisterna.

Häromdagen när jag steg av bussen vid industriområdet där jag jobbar började så "Never Content" från "On trade winds" spelas som inne och överallt i mitt huvud genom de berömda vita. Jag insåg att det nog bara är de små specifika områdena man måste kunna mycket om för att verkligen älska. Större saker som Air France, vänner och sommaren är det inte alls svårt att ständigt fascineras och svimma av lycka för. Jag vet att det kommer förstärka vårt rykte som en gråtblogg men jag kan ärligt säga att glädjetårarna låg nära ytan den här morgonen. I de mest briljanta ögonblicken måste det få kännas så.

11 Comments:

At 21/12/06 00:01, Blogger Ace said...

Fint skrivet Björn! Har fortfarande inte hunnit lyssna på ep:n än. Två saker bara: sitcoms är på 22 och en halv minut och jag är hemma nu! Hinner vi ta en drink innan du far?

 
At 21/12/06 10:00, Blogger JontePonte said...

Imorgon ska jag lämna det vinterfagra Göteborg (om man med vinterfager menar sjukt dimmigt och fuktigt och 6-gradigt) för att åka mot mina hemtrakter i det vackra skåne... Är du kvar imorgon Björn? Annars får jag önska god jul! Hälsa alla, och säg till Anders att jag har en T-shirt som är hans, som jag tänker sno om han inte claimar den snart.

PS. Fin låt :)

 
At 21/12/06 16:47, Blogger Björn said...

Jag brukar dansa i en och en halv minut av lycka när en bra serie är slut vilket jag räknade in i tiden för ett avsnitt. 22,5 utan lycka, that is.

 
At 22/12/06 03:09, Anonymous Anonym said...

Det är utan att skämmas som jag kan berätta att en tår nästan letade sig fram första gången jag hörde never content.

 
At 22/12/06 16:36, Anonymous Anonym said...

Kul att läsa lite om det här bandet, hittar ingen info alls om dem. Fantastisk låt förresten!

 
At 22/12/06 20:39, Blogger I LOVE! said...

Uppdatera kalendariet älsklingar!

 
At 23/12/06 17:06, Anonymous Anonym said...

Aha, om ni hade gått in på weareboxingclever.blogspot.com, hade ni kunnat njuta lite tidigare.

Kram eller något.

 
At 23/12/06 18:55, Blogger Ace said...

Naturligtvis konsulterar vi ofta "Boxing Clever", men i det här fallet tror jag den senare postningen berodde på att Björn först behövde smälta musiken för att sedan kunna skriva de fina orden. Själv har jag pga tidsbrist knappt ens hunnit lyssna på ep:n, fortfarande, trots att jag sett väldigt mycket fram emot den.

Kram!

 
At 25/12/06 22:20, Blogger Björn said...

pah pah pah säger jurodiskon i linköping tah tah tah dah säger kärleken. PLah tah plah tah dah. Jag älskar weareboxinclever men mest av allt gillar jag min mamma som köpte mig min fina halsduk i julklapp men mest av allt darlings most of all gillar jag I love och vi ska uppdatera inom kort. Puss

 
At 27/12/06 10:40, Blogger Björn said...

Eh, jag undrar vad de lägger i vinet I Östergötland men i princip menar jag det antar jag.

 
At 13/1/07 23:58, Anonymous Micael Wendell said...

Tror inte du behöver fundera på att känna dig "hopplöst efter de unga hjortronforskarna".

Eftersom jag är "den sk. hjortronforskaren" kan jag skänka dig tröst i att att jag också söker...

 

Skicka en kommentar

<< Home