2006-09-17

Scala - Heartbeats

Steven och Stijn Kolacny hade en vision om att få höra sina bästa körverk med namn som Exit music (for a film) , Enjoy the Silence och I Touch Myself framförda från djupet av gyllene flickhjärtan. Med hjälp av Aarschots 60 hövdade körelit har de uppfyllt sina drömmar. De har till och med lyckats göra en av Eskobars sånger lyssningsbara genom att lämna den ute i kylan tillsammans med en stillsam flygel och en större samling småbarn.

Ingenting av detta är någonting ställt mot The Knifes redan från början nästan obegripligt starka, nu välbekanta men fortfarande omvälvande Heartbeats. I Scalas version samlas dagar av utsatthet på första skoldagen, minnen av borttappad tonårskärlek och leksaker, leenden när gungorna sakta rör sig i Belgiens djupgröna parker. I sällskap med Kents eller, för den delen, Morrisseys medelåldersångest kändes egentligen aldrig barnkörer som en speciellt bra idé men Scalas tappning gör min söndagspromenad genom bokallén nästan smärtsamt vacker.

8 Comments:

At 17/9/06 13:12, Blogger Ace said...

Jag höll på att trilla av stolen, nyss hemkommen, klockan 6 imorse då du mailat den här låten. Fin text med, jag ser dig vandra igenom en präktig allé med stora träd i Belgien, som förenar staden med hafsstranden, med den här barnkören i öronen.

 
At 17/9/06 13:32, Blogger Björn said...

Värnhem. Malmös svar på Belgien.

 
At 17/9/06 17:06, Blogger Jens of Japan said...

Hoppla! Har ni mer av Scala?

 
At 17/9/06 17:38, Blogger Björn said...

Nej, tyvärr inte men det finns en hel del på iTunes om man tycker det är ok med avlönat barnarbete. Jag själv anser att körer är mer av en trevlig fritidssysselsättning. Scala har dock varit och spelat i Japan.

 
At 18/9/06 16:11, Blogger Johan B said...

Jag kan bekräfta att Ace var i extas när han lyssnade på den här låten första gången. Har somnade nog med ett leende på läpparna på min extraordinärt välanvända extrasäng.

Kan dessutom meddela herrarna Lamour att jag kommer glida över till Malmö någon gång under fredag eftermiddag och stanna till på söndag eftermiddag. Antingen Heavenly eller Smålands kommer jag joina er. Låt oss skapa en sartoriell och musikalisk glädjeexplosion.

 
At 18/9/06 18:20, Anonymous hanna said...

dagens mest oväntade. ramlade in här på jakt efter the field-mixar men landade istället i det här. om någon hade frågat mig imorse om dagens låt skulle bli en barnkörsversion av heartbeats hade jag sagt "eh, nä". tack för att jag fick ha fel! :)

 
At 19/9/06 11:28, Blogger Ace said...

Att ha fel, vilken underskattad känsla.

 
At 20/9/06 12:23, Anonymous Andy said...

fint men känns något taget från The Langley Schools Music Project. redan ett beprövat koncept. ungefär som att tillsätta en stråkorkester. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Langley_Schools_Music_Project

 

Skicka en kommentar

<< Home