2007-06-09

Erasure - I could fall in love with you

Världen är bra fantastisk ibland. Sam Rabnis drevs av en dröm att fylla sitt liv med såpbubblor i technicolor. På vägen råkade han måla om sin dotters cykel, hela sitt hus, gräsmattan utanför och sin familj för det är väldigt svårt att göra bubblor i färg som bara är vackra och försvinner utan spår. I slutet av 2005 gav hans över 100 experiment i veckan resultat och för första gången spreds små neonfärgade bubblor över villaområdet i Wisconsin högt upp genom sommarsolens strålar och in på kontoret hos Bubble & Johnsons vd som leende förstod att historia skulle skapas. Såpbubblor är värdens mest sålda leksak och livsförbättrare. Världen som vi kände den skulle aldrig mer vara sig lik.

Högsommaren kom plötsligt men hyllorna hos Sveriges leksakshandlare gapar fortfarande tomma där neonbubblorna kunnat stå. De riskerar att bli 2000-talets svar på de där kaneltuggumina alla tog hem från USA och som innerligt fick mig att längta dit, till landet där inga begränsningar tycktes finnas. Malmö är en underbar stad för såpbubblor, det blåser lagom så de sprider sig, och malmöbor har den ljuva lekfullhet ett hängivet användande av såpbubblor kräver, men ändå får vi nog vänta lika länge på färgad såpa som vi fick på en kanelsmakande kyss. Det som tillfälligt gör frustrationen möjlig att uthärda är Paris söta svar på TTA, Teki Latex eller Englands mer stilfulla motsvarighet till Verka Serduchka, Erasure som är tillbaka med sunshinedisco efter standardformeln vilket ju är alldeles formidabelt i deras fall.

8 Comments:

At 12/6/07 09:05, Blogger Anja said...

Mer stilfulla än Verka? C'est impossible!

 
At 19/6/07 11:51, Anonymous emma said...

åh erasure låten är ju så bra! jag dör.

 
At 20/6/07 00:30, Blogger Pop Love said...

Sam Rabins shit vilken grabb! Looks like you got mental problems SAM!

 
At 21/6/07 13:49, Blogger Fredrik said...

Verkligen skandalöst att ingen har importerat de färgglada bubblorna. Men låten är ju hemsk! I love to hate you är fantastisk, men det här är nästan pinsamt tamt. Blä.

 
At 22/6/07 09:41, Blogger inanna said...

Ni som har koll... vad är sommarens måste i hörlurarna? Jag ska bort i en månad och måste ha lite ny musik annars dör jag...

 
At 24/6/07 17:25, Anonymous Anonym said...

snälla uppdatera, saknar lamour! det är tråkigt nog att behöva jobba..

 
At 24/6/07 21:06, Blogger Björn said...

Anonym: Jag ska göra mitt bästa men det är ju så svårt att leta musik när det är så mycket sommar och man mest vill dricka rosé i parken eller segla till Köpenhamn.

Innanna: Jag är fasligt ouppdaterad men älskar som vanligt Clienteles nya. Goodbooks är fint, Kate Nash och jag börjar tycka om Handsome Furs. Dear Employee med Papercuts är fantastisk även om resten av skivan lämnade mig lite besviken. Teki Latex, vissa låtar av The Teenagers, Beach Boys, Prefab Sprout (4-ever). Matthew Dears ASA Breed har gjort starkt intryck. Läs lite på www.loudandquite.com också. De brukar förstå vilken pop som är bra utan att vara tråkig och vilken "electro" som är upplyftande utan att vara för hård. Det är svårt att hitta sådant som är vackert och inte bara trendigt. Ha en fin resa i alla fall!

 
At 19/12/07 12:27, Blogger John Demetry said...

Hey I thought my little "capsule" review of the single would be of interest. Beautiful song!
I Could Fall In Love With You. Thanks for the good word on Erasure.

 

Skicka en kommentar

<< Home