2006-01-24

LB - Ashes to Ashes (Digital Space Replicant)

Den senaste tiden har jag haft så många saker att fixa med sen jag kom tillbaka till fina Sverige, att jag inte hunnit blogga eller försöka realisera några av de små planer man alltid går och tänker på. Men nu jävlar, snart ska jag bli lite mer av en livets alkemist. Det finns så mycket luft här nere som borde förvandlas till guld och det kan ju inte vara så svårt att göra livet lite skojigare i Skåne, och då menar jag inte bara för mig utan för dig också. Jag började projektet blygsamt idag med att sjunga ännu finare när jag spelade Such Great Heights på min leksaksukulele. Min danska tantgranne såg lite extra glad ut i trappuppgången. En kille som är expert på det här är brüder LB (Lassigue Bendthaus). Han gör det fina finare. I den här episoden av framgångssagan tar han sig an den riktige Thin White Duke och gör Ashes to Ashes till världens lilla bästa mystechnovisa. Sjung den i din lägenhet och gör dina grannar glada. Tillsammans kan vi göra allt till guld.

(Ps: Elaka trancetomtar med mp3-bloggar lurade oss att tro att det var Frére Jacques Lu Cont som svängt till den här. Som den gode Mono berättade så är det inte det. Däremot så är det faktiskt en version av Bowies sång. Mer om förvirringen i kommentarerna!/Ace)

14 Comments:

At 23/1/06 23:16, Blogger Ace said...

Beary: Jag ändrade share från rapidshare t zshare. Folk gillar det bättre, med all rätt. Hoppas det är ok.

Förresten, ungdomar! Den här låten, och Schneider TM+ version av "There is a light that never goes out" finns med på den finfina indietronica-samlingen som kom för nåra år sen. Skaffa den!

 
At 24/1/06 10:12, Blogger Björn said...

Ace: Jag ville göra det själv också men eftersom jag var på ett bibliotek laddade en kompis upp den och jag kunde inte byta.

Förresten har vi inte världens bästa förutsättningar för en hemma-hos klubb på Dalaplan för våra grannar kommer ju vara ordföranden för föreningen, en gubbe och danska tanten. Fast de kan ju också vara med! Perfekt.

 
At 24/1/06 10:15, Blogger Björn said...

Glöm inte Emmas House på Mejeriet i Lund nu på torsdag förresten. Fina band i form av Sibiria, Rough Bunnies och Strip Squad, mina kära vänner Esbjörn och Björn spelar skivor och prinsen av det hela är ju vår govän och gästbloggare Josef. Vi ses där.

 
At 24/1/06 10:17, Blogger Björn said...

en grej till...jag hade fått allt om bakfoten. Den 31/1 är det ju. Jag hade sett fram emot att gå dit som tusan i övermorgon men det var ett feltänk från min sida.

 
At 24/1/06 10:55, Blogger Ace said...

Men vadå? Lever inte den danska tantens man? Han var också jättesöt. Vi gjorde revision tillsammans. Den danska tanten hatade dessutom tjejen från helvetet som bodde i min lägenhet, och frågade alltid henne när jag skulle komma tillbaks ("han är så söt och snäll". Tjejen från helvetet blev lack, och den danska tanten är bäst!

 
At 24/1/06 12:48, Blogger Björn said...

Aha, gubben kanske är den danska tantens man! Jag har aldrig sett vart han gått in. Bara mött honom i trappan. Du är söt och snäll. Det håller jag med om.

 
At 24/1/06 12:57, Blogger johan e said...

Verkar fint det där, vi som inte ska dela lägenhet på dalaplan i vår är lite avundsjuka!

 
At 24/1/06 13:18, Blogger bauri said...

asså, det var ju inte så himla mycket karaktäristisk jacques lu cont över den mixen. men jag gillar den i alla fall. det låter verkligen som att den hör hemma på den där indietronica-samlingen...

btw, schneider tm-covern är en klassiker! loves it!

 
At 24/1/06 13:29, Blogger Ace said...

Martin: jag vet! Har haft samlingen hur länge som helst utan att riktigt veta vem som gjort vad på den. Blev chockad då jag för ett tag sen stötte på låten som en Lu Cont mix...

Beary: DU är söt och snäll. Och tanten och gubben.

johan e: Vadå? Du är ju vår alldeles egna, unika, blivande hustomte!

 
At 24/1/06 19:46, Anonymous mono said...

Det där är väl ändå LB/Lassigue Bendthaus, från den här http://www.discogs.com/release/55545

Inte Bowie, och tror inte att den gode Stuart Price lagt sina labbar på den heller.

 
At 24/1/06 20:58, Blogger Ace said...

Mono: du har rätt. Där ser man...

 
At 24/1/06 21:23, Blogger Ace said...

Andra elaka mp3-bloggar med trancetomtar lurade oss!

 
At 24/1/06 21:45, Blogger Ace said...

Så, nu har killen i grillen kirrat biffen genom att vända på den lite. Tack M.

 
At 25/1/06 01:15, Blogger johan e said...

åh, tur att läsarna håller koll på oss och tar oss i örat när det behövs!

 

Skicka en kommentar

<< Home