2005-12-06

Sufjan Stevens - I Saw Three Ships


Nu är det avslöjat! Delar av trion gillar folk! Nåväl, jag brukar alltid hävda att Sufjan egentligen gör något helt annat. Sant är i alla fall att L'amour à trois har en svaghet för julmusik. Förra året gjorde Sufjan tre julskivor med titeln Hark! Songs for Christmas, där han tolkar traditionella och mindre traditionella julsånger. På det hela taget är skivorna lite enahanda och lite väl mycket banjo, men periodvis är det mycket stämningsfullt och skönt befriat från såna där hippa och "alternativa" tendenser som julskivor med lite mer oberoende artister brukar vara späckade med.

5 Comments:

At 6/12/05 04:23, Blogger Björn said...

Det är sjukt svårt att få in julkänslan här i San Diego. Det är ju fasen bara sol hela tiden men det börjar komma upp galet mycket julbelysning och i lördags delade de ut glowsticks i Balboa Park för det hör tydligen julen till. Ibland är amerikanerna klart före Sverige i att utveckla traditionerna.

 
At 6/12/05 08:12, Blogger Björn said...

Ja fy för hippa och alternativa tendenser förresten! Jag tycker att b Rockin' around the christmas tree är snudd på hednisk. Mer Carola. Eller förresten tycker jag att vad som helst är ok bara man får julkänslan och gärna ska låten ha slädbjällror.

 
At 6/12/05 10:21, Blogger johan e said...

slädbjällror! klockor i allmänhet är viktigt för julmusiken! pampigt ska det va tycker jag.

 
At 6/12/05 13:22, Blogger Ace said...

Såg precis på lunchen att Jenny Wilson och El Perro Del Mar har julkonsert ikväll på södra teatern. Det blir fantastiskt!

 
At 6/12/05 19:07, Blogger Björn said...

Det låter fantastiskt. Det enda man kan få se här är high-school körer men det har varit rätt ok det också faktiskt. De är roliga.

Förresten Johan så blev jag naturligtvis otroligt nöjd när det var slädbjällror i början av den här låten. Hoppas andra blev det också.

 

Skicka en kommentar

<< Home