2006-06-14

Nelly Furtado - Say It Right

En vän trodde en gång att The Swedish Chef var gästartist på Nelly Furtados första hit, och ända sedan dess har jag varit övertygad om att Nelly en dag skulle presentera något riktigt stort. Det är ett tag sedan nu och hon har inte stressat fram mästerverken precis. "Say It Right" är dock precis det jag önskat, en svulstig bit med fina trummor, körer och lagom mycket eko på sången. Nu väntar jag bara på Jacques Lu Cont-remixen.

8 Comments:

At 15/6/06 06:43, Blogger Björn said...

Jag har alltid gillat Nelly Furtados röst men inte hennes sånger och nu har de båda mötts på något sätt och jag gillar allt, t.o.m Maneaters styltiga refräng vilket måste betyda att jag är fullt mottaglig för kommande somarhittar nu, vilka som helst.

 
At 15/6/06 11:05, Blogger Johan B said...

Jag är oerhört svag för sommarhittar. Jag har i stort sett bara ett par populärkulturella svagheter och det är i ordning:

1. Sitcoms. Alla! Nästan. Dåligt som bra, "King of Queens" till "Office"

2. Sommarhittar. Alexia "Oh la la", "Bailando" och "I wont let the sun". Jag skyller allt på min uppväxt och alla de känslor som är associerade med att växa upp i en småstad och ha vänner som fortfarande bor kvar där. Ni vet vilka ni är! (Kan en vit man i kostym och näsduk säga så?)

3. Gyllene tiders "Juni, Juli, Augusti" och "Kung av sand". Det här är pinsamt men samtidigt en katharsis, jag måste säga det här och varför inte Sveriges mest lästa indiepopmp3blogg? Då får ju alla reda på det och jag behöver inte förklara för folk i festnatten när jag skall bekänna mina synder.

 
At 15/6/06 12:09, Blogger chixxet said...

det här var precis vad jag ville ha idag. tack!

 
At 15/6/06 16:15, Anonymous Anonym said...

den här låten är årets hit!

 
At 16/6/06 19:10, Anonymous moisthlm said...

Riktigt bra ju! På tal om rösten enl. Pitchforkintervjun med Neko Case är Nelly en av de få som faktiskt jobbar på att sätta tonerna själv:

'I once asked a studio guy in Toronto, "How many people don't use auto tune?" and he said, "You and Nelly Furtado are the only two people who've never used it in here."'

Lite onödigt vetande så här på fredagskvällen... :-)

 
At 18/6/06 20:54, Blogger Ami said...

Jag är en jävla sucker för Maneater. Herre Gud jag höll på dö flörsta gången jag hörde den. Och så är hon så där lagom snygg så att man tycker att hon är det snyggaste man sett. Man blir ju beklämd.

 
At 18/6/06 23:33, Anonymous Adde 3000 said...

Personligen hoppas jag att Nellys barndomskompis Mathew Jonson kommer att remixa henne igen.

 
At 24/6/06 20:04, Anonymous Anonym said...

Vilken jävla skiva hon har släppt, Timbaland är ett geni....

 

Skicka en kommentar

<< Home