2006-02-11

Flow Flux Clan - Fascination Street

Är du rädd för att bli lycklig, älskling?
Del två.


Jag har haft svår beslutsångest de senaste tio dagarna. För vilket spår från "Are You Scared To Get Happy?" ska man egentligen välja att sprida vidare, att berätta om mer specifikt? Här har vi ju faktiskt en skiva, ett album, som lyckas med det ovanliga - och för många omöjliga - att utgöra en helhet, att uppfylla albumformatets egna specifika claim to meaning. Den här lilla runda plastbiten fortsätter bara att snurra på repeat, och kräver för en gångs skull inte seriös omprogrammering och bortredigering av Yours Truly. Så jag undrar om det inte är så att kvalitetsivrarna i lilla, fina, skivbolaget Friendly Noise har gett oss årets bästa skiva, redan?

Jag har bytt favorit från dag till dag, lyssning för lyssning. Nicolas Makelberge är ett alldeles fantastiskt band, och avslutande "Johnny Johnny" befäster det faktumet. Friday Bridges "It Girl" har vi talat om här tidigare, då i just Nicolas Makelberges finfina remix. Testbilds "Landfall" är ett stycke instrumental storhet. Viktor Sjöberg gör ingen besviken med sin remix på "Stockholm belongs to us". "My everything" med Lars Blek och Action Biker är ett otroligt vackert stycke. Den är två år gammal vid det här laget, men har aldrig låtit bättre än nu, äntligen perfekt under Andreas Tillianders briljanta mastring. Radio Dept har en så hög lägstanivå att jag blir rädd. Diana's Temple är charmerande mespop. Conduo Orchestras "Referencia Remix" är charmerande ambient pa-pa-pa. Ja, ni kanske fattar vid det här laget att "Are You Scared To Get Happy?" är genomgående strålande.

Med i det absoluta toppskiktet är även nyligen omskrivna Differnets "It Never Entered My Mind" och Action Bikers "Eating Noodlemix". Båda sångerna covers på låtar av favoritband, liksom nästa nämnda, som efter allt får bli mitt val. Och logiskt nog är det just samarbetet mellan Tomas Bodén (Differnet) och Sarah Nyberg Pergament (Action Biker). Cures "Fascination Street" har aldrig låtit bättre än i deras händer. Behöver det ens nämnas att det är en oöverträffbar bedrift?

friendlynoise.se är adressen. Fastna inte på vägen. Gå inte vilse i musikträsket som är internet. Klicka dit. Läs allt fint. Beställ vacker musik.
Och var inte rädd för att bli lycklig,
älskling.

3 Comments:

At 12/2/06 23:18, Anonymous björn said...

flow flux clan är för the cure vad flatpack är för guns n roses

 
At 14/2/06 21:58, Anonymous Anonym said...

Hm, jag undrar det. Även om jag gillar den, känns den så jävla cover på något sätt: elektronisk, upphottad, snabbare.

 
At 15/2/06 22:36, Anonymous Douglas said...

Min favorit på AYSTGH just nu! Otroligt bra.

 

Skicka en kommentar

<< Home