2008-06-23

Sebastian Rozenberg - Samlade verk


hwasser - about that promise from Sebastian Rozenberg on Vimeo.

Paint a Dream by The Morning Paper from Sebastian Rozenberg on Vimeo.

Det mest pålitliga sättet att hitta den mest intressanta musiken börjar bli att söka på "Rozenberg videos". Eller så kan man tänka sig att det bästa sättet att hitta den mest intressanta iscensättningen av ljud är att lyssna på den finaste musiken just nu eftersom Herr Rozenberg varit inblandad i videorna till Både Testbild!, Hwasser och The Morning Paper. När jag lyssnar på "About that promise" med just Hwasser utan videon känns den inte alls lika fyllig och jag önskar att det fanns backhoppare och sultaner som kompletterade upplevelsen av Hwasser en tidig morgon i Slottsparken.

2008-06-16

Dennis Wilson - Rainbow

Så var det sommar igen. En så god tid som någon att öppna upp gamla böcker som kanske aldrig borde öppnats igen men vi har ju inte sagt adjö på riktigt. Jag hade först tänkt att skriva om Dennis Wilsons "End of the Show" och i och med det lämnat er åt vågorna. Kanske är det vad som händer när solen går ner och båtarna seglar in framåt augusti men tills dess, några stycken för er på väg mot Sonarfestivaler eller allmän midsommar.

Dennis Wilson, känd som den ännu galnare wilsonbrodern, satsade allt på ett kort och skapade en drogsymfoni som utkristalliserades genom tårar i nersläckta studios, dans i den vita vinfläckade kostymen, uppbrott och stundande katastrof. Himlen är ständigt närvarande men dämpas av ja, helvete antar jag.

Avslutningvis, den kanske enda riktigt tuffa sången om simning som någonsin hittats här. Som sagt finns det ju en tid för allt. Om ni nu lyckats ta er så här långt kanske det innebär att ni längtar tills vi ses igen. Tillsvidare föreslår jag ett besök på Abandon Ship. "Dagboken" som inte bara är döpt efter en väldigt fin sång utan också just nu bjuder på världens mest sympatiska Larsgatas söndagsrecept. Tills senare...