2007-07-16

Piana - Early in the summer

Man vet vart man står men inte vad man finner när man reser och därför far jag mot Tanzania idag. Jag tänkte först berätta om den episkt mustiga skröna jag tagit med mig för att läsa (Michel Fabers "Sugar") och förklara Pianas storhet när man färdas i ett flyplan högt över marken, men jag hinner inte för tåget går snart och jag tror dessutom att ni förstår själva. Till senare, adjö.

2007-07-05

Sonny Jim - Can't stop moving

Om 24 h är det äntligen tid att hitta den första sommarförälskelsen, dricka för många drinkar och bada i de nya reakläderna medan solen stiger upp över Öresund, ramla baklänges till Midnight Juggernauts, le, skratta, skrika, whatever. Laban och Douglas har köpt exotiska växter och frukt, Emilia överraskningar, Maria beställer taxi till djuphavsbadet och tittar så alla simmar, Atli har läst National Geographic för att inspireras till de djungelljud han spelat in för att senare spela upp (be honom göra apan), C/O Jeriko har komponerat en drink till kvällens ära och gått med på att öka luftfuktigheten till ännu mer än normalt, våra filmmakare har fått en underbar hybris och är plötsligt vjs och har lovat många dansande djur och jag, jag har gjort den här arty paintbilden ovanför. Vi har också musik och det är alltså djungeltema a la Amazonas så ikläd dig khaki, catsuit och din finaste tropikhatt så far vi upp mot de gröna höjderna tillsammans. På vägen dit tar vi med oss Sonny Jim som gjort en somrig one-hit-wonder med illegala samplingar i lager vilket gör att det påminner en hel del om Avalanches.

Vi har en del gästlisteplatser (enbart för att ge dig chansen att vara en it-boy eller girl eftersom det ändå är gratis innan 24) och du kan vinna en för dig och din vän om du mailar svaret på följande fråga till lamouratrois@gmail.com: Handlar "Afrikas gröna berg" av Hemmingway i stort sett bara om att Ernest väntar på gaseller, jagar dem enbart för att upprätthålla den manliga mystiken kring sin person, för att sedan deppa och dricka whiskey under oljelampan i lägret? "Solen har sin gång" var verkligen en väldigt vacker bok men också ett bevis på att Hemmingway borde hålla sig till civilisationen.

2007-07-03

Testbild! - En gång i Stockholm


Jag hoppas ni redan fått nöjet att inleda er sommar med "En gång i Stockholm" men om inte hoppas jag ni gör det snart eftersom det är årets skimrande motsvarighet till förra sommarens samarbete mellan Ingenting och Mr Suitcase i "De svåraste orden" , fast med blicken riktad mot de vackra delarna av det svenska jazzarvet. Jag föreställer mig att det är detta Sven Bertil Taube lyssnar på när han går barfota på sin strandtomt och funderar vilken plastrong som ska få äran att ackompanjera den marinblå clubblazern när han seglar ut mot soluppgången.