2007-06-24

Kate Nash - Foundations (Metronomy Remix)

På väg hem från London kom jag på att jag lagt min nycklar hem i en värdeförvaring på mitt hotell vilket lett till en lite jobbig men samtidigt rätt underbar vecka hos vänner i Lund och på landet utanför Linköping. Innan dess, i London, hann jag upptäcka Englands nya älskling Kate Nash som det faktiskt nästan objektivt är svårt att inte förälska sig lite i, speciellt när hon tar Metronomy i handen och jagar fjärilar bland tennisspelarna i Battersea Park. Det är i alla fall vad jag, för deras skull, hoppas de gör för det var vackert i lördags.

Bloggar och datorer borde man helt låta bli om sommaren och det är definitivt extra tillåtet att vara totalt ouppdaterad (förutom när det gäller de godaste smakerna på italiensk glass hos den lätt bistra familjen på Italia i Västra Hamnen) från de första solstrålarna slår igenom molnen i april till de första höstlöven börjar fall i oktober. Ring vänner och bada i solnedgången efter jobbet, drick Sangria på stränder, få rosiga kinder och ta med dem för att möta oss och våra vänner på "I love L'amour pour toi" som har galapremiär om 2 veckor på Jeriko i Malmö och som kommer bli den finaste sommarpartyt på länge.

(Samma men i zshare för stunder då Speedyshare lägger in någon slags gräns)

2007-06-09

Erasure - I could fall in love with you

Världen är bra fantastisk ibland. Sam Rabnis drevs av en dröm att fylla sitt liv med såpbubblor i technicolor. På vägen råkade han måla om sin dotters cykel, hela sitt hus, gräsmattan utanför och sin familj för det är väldigt svårt att göra bubblor i färg som bara är vackra och försvinner utan spår. I slutet av 2005 gav hans över 100 experiment i veckan resultat och för första gången spreds små neonfärgade bubblor över villaområdet i Wisconsin högt upp genom sommarsolens strålar och in på kontoret hos Bubble & Johnsons vd som leende förstod att historia skulle skapas. Såpbubblor är värdens mest sålda leksak och livsförbättrare. Världen som vi kände den skulle aldrig mer vara sig lik.

Högsommaren kom plötsligt men hyllorna hos Sveriges leksakshandlare gapar fortfarande tomma där neonbubblorna kunnat stå. De riskerar att bli 2000-talets svar på de där kaneltuggumina alla tog hem från USA och som innerligt fick mig att längta dit, till landet där inga begränsningar tycktes finnas. Malmö är en underbar stad för såpbubblor, det blåser lagom så de sprider sig, och malmöbor har den ljuva lekfullhet ett hängivet användande av såpbubblor kräver, men ändå får vi nog vänta lika länge på färgad såpa som vi fick på en kanelsmakande kyss. Det som tillfälligt gör frustrationen möjlig att uthärda är Paris söta svar på TTA, Teki Latex eller Englands mer stilfulla motsvarighet till Verka Serduchka, Erasure som är tillbaka med sunshinedisco efter standardformeln vilket ju är alldeles formidabelt i deras fall.