2006-08-27

Orchestral Manoeuvres in the Dark - If you leave


De tio minuter som finns kvar av bibliotekets öppettid är egentligen alldeles för kort tid för att beskriva vad jag känner inför "If you leave". Låt mig bara hinna berätta att varje gång tonarten höjs, vilket är fler gånger än vad som gjordes i alla schlagerdeltävlingarna i år, staccatosyntstråkarna kämpar för att nå förbi körerna, och Andy McCluskey vädjar sin älskade att stanna en till afton innan hon går känns det som att det ändå går fint att vara lycklig i den begynnande hösten. Regndropparna blandas med "If you leave"s väna briljans och blåsten är bara Andy som viskar i mitt öra.

Som om inte den här sången räcker har de gjort en hel skiva som heter "Architecture and Morality" och en powerballad vid namn "Walking on the Milky Way", som till och med får Embrace att tycka att de inte siktade tillräckligt högt på sitt första album. Nu tittar bibliotekarien lite bistert på mig genom sina svartbågade akademikerglasögon, så det är dags för mina nyputsade skor att bära mig ut i augustiregnet. Jag kommer hoppa i vattenpölar på vägen hem så det skvätter över hela Rörsjöstaden så bli inte arga om ni går förbi, det är bara en young professional som firar sin lyckosamma återförening med underbara OMD.

2006-08-19

Tiger Baby - Girlfriend (Unarmed Enemies It's Not You It's Merix)

Det tillräckligt undersköna, och i det här fallet sköra, signalerar igenom remixbrusdimman som distraherar örontrumman.

2006-08-09

Linus Loves - Waterfall

Linus Loves har förstått meningen med att krydda historien för att berika det ljuvliga, med små pusselbitar som tidigare saknats. Snälla Linus, dyk över musikhistorien. Lägg till trummor till de sånger man skulle vilja dansa fler danser till, förstärk refränger och skänk stråkar till de stråklösa och flöjter till de som saknar det, radera fåniga raprefränger från eurodiscosmycken och när ni ändå är i farten, skicka en laptop till Whitest Boy Alive.

Jag vet egentligen inte vilka de ursprungliga kompositörerna 10CC är, förutom ett band vars LPs alltid tycks befinna sig i backar på platser med namn som Mickes Skivhandel, men jag föreställer mig en grupp sorgsna bikers, sakta på väg mot en diner där Linus Loves tar paus från sin Greyhound med fruktdrinkar och våfflor. De slår sig sedan ner vid samma bord, trots att de andra är lediga, och kysser varandra samtidigt som små silverstjärnor av plast sakta börjar regna från taket. Musiken ökar i styrka. I'm gonna meet you on the corner...

2006-08-04

Sylver - Je ne sais pas

Sista dagen på jobbet, lite belgisk trance i hörlurarna.